Rólam - Szandra Otthon
dr. Tóth Alexandra

Szeretettel üdvözöllek!

dr. Tóth Alexandra vagyok,
lakberendező

Mindig éreztem, hogy az Otthon és a benne élő ember között különleges kapcsolat van, és személyes életterünk rendezettsége, harmóniája hatással van a hangulatunkra.

Ha otthonunk örömteli hely, ahol jól érezzük magunkat, akkor könnyedebben és kiegyensúlyozottabban éljük meg a mindennapi kihívásokat is.

Abban segítek megbízóimnak, hogy önmaguk igényeit felismerve, lakberendezési eszközök segítségével megtalálják a valódi Otthon-élményt.

Különösen szeretem a közös munka első részét, ami a megbízó személyiségére hangolódásról, az inspirációról, és a vágyott otthon hangulatának vizuális megjelenítéséről szól (moodboard, stílusterv, hangulati montázs készítése).

A tér valódi, jól működő otthonná válásához a másik fontos lépés a térszervezés, a kellően átgondolt, szakmai ismeretekre épülő alaprajzi elrendezés kialakítása. A következetes koncepció felépítését követően ebben a szakaszban végigkísérem megbízóimat a megvalósításig (kreatív ötletek, berendezési alaprajz, falnézetek, látványtervek, anyagválasztások).

A lakberendezés számomra örömteli hivatás, melynek útjára 2013-ban, közel 10 év jogászi munka, és kislányom születése után léptem. 2009-ben végeztem a Junior Art Center Lakberendező Iskolában, ahol később számítógépes látványtervezést is tanultam.

Az utóbbi években a lakások, családi házak mellett kávézók, irodák, közületi helyiségek, szépségszalonok és panziók berendezésével is foglalkoztam, tervezés, tanácsadás, kivitelezési segítség formában is (lásd itt). Közösségi tereknél mindig izgalmas kihívás számomra, hogy a megbízó és a kollégák, vendégek is jól érezzék magukat az adott térben.

A lakberendezés mára szinte életformámmá vált, különösen az alábbi területeket szeretem és alkalmazom:

  • Home staging: izgalmas feladat egy lakás eladásra felkészítése, a benne rejlő lehetőségek bemutatása úgy, hogy beleszeressen a vevő; Sokat tanultam az MSP Design Lakberendező Stúdiótól, ahol 2015-ben végeztem el a Home Staging alaptanfolyamot, mely ismereteket több el-és kiadásra szánt lakásnál is sikerrel alkalmaztam.
  • Feng shui: ember és környezetének kapcsolata, a harmónia mibenléte mindig nagyon érdekelt, ezért 2018-ban elvégeztem Halzer Dorottya 1 éves Feng Shui tanácsadói tanfolyamát. Itt új szemléletet és sokrétű ismeretet kaptam arról, hogy otthonunk miként tükrözi a belső gondolati-és érzelemvilágunkat, és – lakberendezési eszközökkel – hogyan érhetünk el pozitív változásokat mind a térben, mind az életünkben. Számos munkánál alkalmazom az itt tanultakat, hogy valóban élhető, kényelmes, lakóit szolgáló otthonok szülessenek.
  • Bútorfestés: gyerekkorom óta szeretek dekorációkat, kézműves tárgyakat készíteni, de még nagyobb öröm volt, hogy rátaláltam a bútorfestésre! (Erről a blogon itt írok részletesen.) Csodás flow-élmény, ráadásul így gyorsan, saját kezűleg változtathatjuk meg egy enteriőr stílusát. Ónódi Rékától, majd Tulipános Katától (tanfolyamáról itt írtam) tanultam a bútorfestő technikákat. Kezdetben csak saját részre, majd megrendelésre is festettem bútorokat, 2021. tavaszán örömmel vállaltam a lovasi Levendula Vendégház felújításánál – a tervezési munkán túl – a provence-i stílusú hálószoba bútorainak átfestését is! (részletek, képek a blogon hamarosan 🙂 ).
  • Blog (ide kattints): a lakberendezés fenti témáiról, kreatív ötletekről és munkáimról nagyon szeretek beszélni és írni, fotókat megosztani, ezáltal inspirálni másokat is.

hálás vagyok

Hálás vagyok Szandrának, hogy lelkiismeretesen, szívét-lelkét és szakmai tudását beleadva segített, hogy megszépüljön a vendégházunk. Remek ízléssel választotta ki a megfelelő bútorokat és lakberendezési tárgyakat, nagyon jó ötletekkel és csodás beleérző képességgel támogatta elképzeléseimet.”

– Mikó Judit, Levendula Vendégház Lovas

szívből ajánlom

Egy balatonfüredi kávézó-koktélbár belső megjelenésének megtervezésével bíztam meg Szandrát. Rendkívül rugalmasan állt a munkához, mindenre volt ötlete, túlteljesítette az előre megbeszélteket. A vendégek szinte minden alkalommal kiemelik, hogy nagyon tetszik a design, a színek, a kiegészítők a csempe és az egész üzlet hangulata.
Szívből ajánlom annak akinek fontos a lakása vagy az üzlete megjelenése, nem fog csalódni.
Hámori Marcell- Égszínkék Kávéház Balatonfüred

Tarts velem és varázsold otthonodat olyanná, hogy öröm legyen a hazatérés!


Csak add meg neved és email címed, hogy mindig értesülj a legfrissebb lakberendezési megoldásokról.

Feliratkozásoddal elfogadod az Adatvédelmi irányelvekben foglaltakat.