„Az élet álom, tedd valósággá.”
(Teréz anya)

Dr. Tóth Alexandra lakberendező vagyok. Hosszabb kerülővel – a jogi diploma megszerzésétől, és tíz év jogászi munkán keresztül – jutottam el álmom megvalósításáig.

A jogi munkám során sok embert, élethelyzetet megismertem, voltak sikerélményeim, de hiányzott az alkotás, a harmóniateremtés öröme a színek, anyagok, formák világa!

Amikor hobbi-lakberendezőként rádöbbentem, hogy legszívesebben minden nap e csodás hivatással foglalkoznék, beiratkoztam a Junior Art Center Lakberendező Iskolába, ahol 2009. júliusában tettem záróvizsgát. 2013. júniusában számítógépes látványtervező képesítést is szereztem.

Az elmúlt években lakások, családi házak, irodák, valamint panzió és bemutató terem berendezésében működtem közre, tervezéssel, tanácsadással.

Amit legjobban szeretek e hivatásban, hogy:

  • több emberrel együttműködve életre kelnek a papírra vetett tervrajzok
  • felkutathatom az enteriőrbe legjobban illő bútorokat, anyagokat, kiegészítőket
    láthatom régi családi bútorok, bolhapiaci tárgyak újjászületését.
  • lakberendezési szemléletemre nagy hatással voltak olaszországi, és írországi utazásaim, a rusztikus, mediterrán, vidéki stílusú külső és belső terek, hangulatok.

Inspirációt ma is utazási élményekből és a természetből merítek, de néha egy pompás virágcsokor, vagy a megrendelő által kedvelt ruhadarab is kiindulópont lehet az olyan környezet megteremtésében, melyben megbízóim igazán jól érzik magukat.