Így vidd be a természet zöldjét otthonodba - Szandra Otthon

5+1 kreatív tipp, hogy otthonod frissnek és zöldebbnek hasson

Te is meguntad már a lakás zártságát az elmúlt hónapok alatt? Jó lenne, ha friss, zöld fuvallat és a megújulás energiája hatná át az otthonodat?💚Mutatok pár ötletet,amit én már kipróbáltam, és Te is gyorsan, minimális költséggel megvalósíthatsz:

1. Helyezz el sok szobanövényt a lakás kiemelt pontjain!

Legjobban élő növényekkel zöldíthetjük a lakást, melyeket a megszokottól eltérő helyekre is tehetünk: íróasztalra, lerakó asztalkára, lebegő polcokra, vagy akár nyitott konyhaszekrénybe. A jó fényviszonyok és gondos ápolás elengedhetetlen ahhoz, hogy tartósan velünk is maradjanak növénykéink, hacsak nem a számos változatban kapható mű- változataikat alkalmazzuk. Aki pedig még egyszerűbb megoldásban gondolkodik, az saját készítésű tájképfotókkal is személyesebbé teheti a teret.

2. Használj zöld kaspókat – fesd le a meglévőket!

Egy szép növény még pompásabb dísze lehet a lakásnak, ha egy, a helyiség színeivel harmonizáló kaspóba tesszük. A friss, tavaszi hatás kedvéért én a Pentart Dekor Paint Soft festékkel festettem le egy eredetileg narancssárga (!) kaspót halvány zöldre. Olyan csodás színe lett az ecsetmosó víznek is, hogy pár napig azt is meghagytam dekornak. 💚

3. Fess zöld képkeretet, készíts bele motiváló idézeteket!

Képkereteket festeni nagyon hálás feladat, könnyen és gyorsan lehet vele haladni, főleg, ha fából készült. Természetfotón kívül motiváló idézeteket is gyárthatsz hozzá a pozitív, energikus környezet megteremtése érdekében. A dekoráció-festés egyébként függőséget okoz, ha már elővettem a festéket, én mindig lefestek mindent, ami a kezem ügyébe kerül. 💚

4. Dekorálj tányéralátétekkel!

Csodás lakáskiegészítők a fonott hatású tányéralátétek is, melyeket sokféleképp használhatsz: terítő helyett, falon, növények alatt, lerakó asztalkán. Kedvencem a türkiz, amivel szintén jó kis légies, nyári hangulat teremthető.

5. Használj zöld és levélmintás ágytakarót, párnákat!

A textilek, párnahuzatok, takarók, terítők cserélésével azonnali és látványos változást érhetsz el a szobában, legjobb, ha az anyagok textúráját is variálod.

5+1. Használd kreatív díszként a friss fűszernövényeket!

Ez az ötlet hirtelen született, amikor a frissen szedett citromfű, rozmaring és kakukkfű ágacskákat kitettem egy tálcára, és csak gyönyörködtem bennük. Együtt még elevenebben, csodásabban hatnak, így különféle kompozíciókat alkothatunk belőlük. Jól mutatnak egy sima üveg vázában, fali képként, vagy egy szép nyers fa alapon 💚- alakba rendezve.

Élettér