5 Hűsítő lakberendezési tipp kánikulában - Szandra Otthon

A nyári forróság beköszöntével már a nyaralásról, hűsítő vízpartról álmodunk, tervezgetjük a tengeri vagy balatoni nyaralást. Míg eljutunk a vágyott nyaralóhelyre, a hétköznapokat ugyanabban az Otthonban töltjük, ahol az egész évet (ráadásul sokáig bezárva).

Természetes vágyunk, hogy nyáron lakásunkat is kicsit felszabadítsuk, alakítgassuk, hogy könnyedebben érezzük magunkat.

Hogyan teremtsünk laza nyári hangulatot egyszerű, gyors megoldásokkal a lakásban?

Mutatok 5 könnyen megvalósítható tippet, amivel kánikulában is hűvösebbnek érezheted lakásodat. 🙂

  1. Tisztítsd meg a teret magad körül, tedd el a dísztárgyakat, apróságokat, mindent, amire nincs szükséged, és vedd körbe magad növényekkel!

Ezzel két legyet ütsz egy csapásra, mert az apróságok nem viszik el a figyelmed, nem porosodnak, másrészt szó szerint is fellélegezhetsz, több lesz az oxigén a szobában. 🙂 Ha minél több kis zöld színfoltot szeretnél, egy-két műnövénykét is betehetsz az enteriőrbe hangulatfokozónak.

2. Helyezd a hangsúlyt a természetes anyagokra, amik az otthonosság érzetét adják és a növényekkel együtt beviszik a természet könnyedségét is az otthonodba!

Egy-két fonott kosár, amiket tárolónak is használhatsz, egy szép kis kerek szizál szőnyeg a szoba közepén csodákra képes!Egy rattan szék, vagy hangulatlámpa, szalmakalap a fogason, mind felidézi bennünk a nyaralás, a nádsuhogás, a finom homok emlékeit és mellesleg környezetbarát is! 🙂

3. Hozd be a vízpart kék és zöldes színeit, teremts nyaralás érzést párnákkal, képekkel, jól elhelyezett dekorációkkal!

Az égszínkék, menta, tengerkék színek könnyen egy másik világba repítik a lelkünket, hűsítő, nyugalmat árasztó hatásaiknak köszönhetően. Egy alapvetően szellős, fehér alapszínű szobában egy kék váza, kaspó, hozzá néhány fotó a kedvenc tengerpartunkról és máris kicsit frissebb, könnyedebb a hangulat. Mint minden színnél, leggyorsabban a textilekkel érhetünk el azonnali és látványos változásokat, legyen az ágytakaró, párna, függöny, esetleg terítő.

Bevallom, nagy tenger és vízimádó vagyok én is! 🙂 Személyes kedvencem a képen látható delfines fotó, ami egy poháralátét valójában. 🙂 Olyan jó ránézni, ahogy a gyönyörű tengerben a delfinek örömtelien ugrándoznak, hogy kitettem a home office parafa táblámra, így mindig láthatom! 🙂

4. Szerezz be, vagy fess át néhány kisbútort,széket, tükörkeretet fehérre, krém, vagy menta színűre!

A mediterrán, valamint Provance hangulat báját a természetes anyagok használata, és a világos bútorok, kiegészítők adják, némi szerethető kopottsággal, kevés de hangsúlyos dekorációval fűszerezve. Készen is kaphatók ezek a stílusú, elsősorban fából készült kisbútorok, asztalok, komódok, polcok, vagy egyedit rendelhetsz ügyes asztalostól.

A képen látható enteriőrt a lovasi Levendula Vendégházban álmodtuk és alkottuk meg, egy kiváló csapattal, erről a munkáról külön bejegyzést is fogok írni, nagy élmény volt! 🙂 (asztalos: https://www.facebook.com/tamas.kajtarmanufaktura, bútorfestő: https://www.facebook.com/tulipanos.vilagom).

Ha pedig érzel magadban inspirációt, a nyár kiváló alkalom egy kis bútorfestésre, amivel pl. megunt fenyőbútoraidnak adhatsz új külsőt, krém, menta színekben is.

5. Árnyékolj több rétegben, használj könnyed függönyöket!

A fényzáró redőny, sötétítő függöny mellett könnyed, laza fényáteresztő, vagy fényszűrős függönyt használj. A természetes anyagú, lágyan redőződő fehér függöny úgy öltözteti a szobát, hogy közben megmarad a szellősség érzete is. Ahol lehet, csak pár cm-re legyen az alja a padlótól, így a teret is tágítja, és az ablakkeret szépséghibáit is eltakarja.

Élettér